/*--

Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ... ΑΓΝΩΣΤΟΣ

Ο συνάνθρωπος, αυτός ο άγνωστος!
Ποιος είναι αλήθεια ο συνάνθρωπος;  Δυστυχώς χάσαμε τον προορισμό μας.  Κάποιος γνωστός ή κάποιος άγνωστος; Ο φίλος; Ο διπλανός; Ο πλησίον; Μπορεί να ‘ναι κάποιος αλλόθρησκος; Ίσως και να ‘ναι κάποιος εχθρός, ένας απ’ αυτούς που μπορεί και να μισούμε ή έχουμε κάποιες διαφορές.

Συνάνθρωπος είναι ο καθένας γύρω μας. Αυτός που γνωρίζουμε και αυτός που ευτυχώς δεν γνωρίζουμε. Αυτός που μόνο προβλήματα δημιουργεί. Δεν έχει θέση στον κόσμο μας. Στην κοινωνία της αποξένωσης, της μοναξιάς, του ωχαδερφισμού, του εγωισμού οι καρδιές μένουν φυλακισμένες. 

Στην κοινωνία της τεχνολογίας, τα μηχανήματα έχουν αντικαταστήσει τα πρόσωπα αναφοράς όλων μας. Στις δύσκολες στιγμές η μοναξιά ορθώνεται σαν τοίχος μπροστά μας κι ο πόνος γίνεται αβάσταχτος, χωρίς παρέα. Κανείς δεν τολμά να κάνει το πρώτο βήμα , δεν έρχεται κοντά ανιδιοτελώς

 Πορευόμαστε στη ζωή με χαλασμένη την πυξίδα, δέσμιοι των παθών και των προβλημάτων μας! Στο πρόσωπο του συνανθρώπου δεν βλέπουμε το Χριστό, ως απόρροια της απομάκρυνσης από τον διπλανό. Αν συνεχίσουμε έτσι, όμως, πού θα οδηγηθούμε; Θα γνωρίσουμε έτσι τον πλησίον;

Θα γίνουμε Σαμαρείτες; Θα νιώσουμε το «αγαπάτε αλλήλους»; Θα έρθουμε κοντά Του; Θα ακολουθήσουμε Εκείνον; Με τη ζωή Του , την προσφορά Του, τα θαύματά Του χάραξε το δρόμο. Έκανε βουτιά κάτω στον Άδη για να ανεβάσει τον άνθρωπο. Τελείωσε την ανθρώπινη ζωή Του πάνω στο σταυρό για μας.

Δεν θα έπρεπε να έχουμε αυτό το παράδειγμα στη δική μας ζωή; Δε χρειάζεται να πράξουμε τα ανάλογα, απλώς να προσπαθήσουμε τα ελάχιστα. Αν δεν προσεγγίσουμε τον πονεμένο ,τον ανήμπορο, αν δεν καθαρίσουμε τις καρδιές μας εάν βαδίζουμε αμετανόητοι , τότε δεν έχουμε καμία ελπίδα. Δεν έχουμε σκοπό και προορισμό στη ζωή μας.

« Ο κόσμος μας είναι ένας κύκλος με κέντρο το Χριστό. Πάνω στον κύκλο βρίσκεται η ανθρωπότητα. Όσο προχωράμε προς το κέντρο, ο κύκλος στενεύει και πλησιάζουμε ακόμη περισσότερο τους συνανθρώπους μας.»

Όλοι πλησιάζουμε τους άλλους για να ευεργετηθούμε, να ζητήσουμε χάρη, να προωθηθούμε, να ανελιχθούμε να καταξιωθούμε κοινωνικά.

πηγή :  Κοίτα ψηλά
 Περιοδική Έκδοση των Νέων του Λυκείου της Κατακόμβης. I. N.Ευαγγελισμού

+

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...