/*--

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Ο αρραβώνας στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα στην Αθήνα

Κυριακή  μέρα καλοκαιρινή ,ηλιόλουστη στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα ,εκείνο κοντά στην πλατεία Αμερικής.. ..Θεία Λειτουργία ,ηρεμία,ανάπαυλα ,προσευχή και Θεία Ευχαριστία..Η απλή και καθαρή ομορφιά της κάθε Κυριακής..

 Κι η Θεία Λειτουργία τέλειωσε..φωτίσανε τα πρόσωπα όλων ..μα όχι δεν τέλειωσε.. δεν φεύγει κανείς. Γίνεται κάτι καινούριο ..ίσως και να μην είναι , αλλά άλλη φορά δεν είχε ξαναζήσει ίσως κανείς μας..

Ακούστηκε η ζεστή φωνή του ιερέα να μας καλεί να παραμείνουμε στο ναό και να συμμετάσχουμε σε τι άραγε? Μας το είπε με απλά όμορφα λογάκια..Σε   α ρ ρ α β ώ ν α . .Ναι .. Μέσα στο εκκλησάκι. Με τις προσευχές της Παναγίας,των Αγίων,των αγγέλων νωπές ακόμα να τις σιγομουρμουράμε στις καρδιές μας.Αντικρύζουμε ένα  νεαρό ζευγαράκι..΄Πλησιάζει και   στέκεται μπροστά στην Ωραία Πύλη.

Α ρ ρ α β ώ ν α ς !!

Τα δυό  νέα παιδιά  ετοιμάζονται πλέον με πίστη  να  ενώσουν τις ζωές τους και την κάθε τους ανάσα με το ιερό μυστήριο του γάμου.

Α ρ ρ α β ώ ν α ς !!

Ένα ιερό συμβόλαιο πριν το γάμο .. Επιβεβαίωση της αγάπης ,της ένωσης, της κοινής πορείας ..

Α ρ ρ α β ώ ν α ς !!

Πόσες ευχές να δέχτηκε σιωπηλά ο ιερέας μπροστά σ αυτήν την αναπάντεχη ΄εκπληξη ,που ξετυλιγόταν μπροστά μας ?

Δεν έιναι στο σπίτι ,ούτε σε κέντρο διασκέδασης, δεν φοράνε λαμέ και σατέν  ,δεν έχουν μαλλιά ποτισμένα στη λακ ,κολώνιες και φτιασιδια..

    Τὴν τιμιωτέραν τῶν Χερουβὶμ
    καὶ ἐνδοξοτέραν ἀσυγκρίτως τῶν Σεραφίμ,
    τὴν ἀδιαφθόρως Θεὸν Λόγον τεκοῦσαν,
    τὴν ὄντως Θεοτόκον Σὲ μεγαλύνομεν.

Ευλογημένα δαχτυλίδια. Με την Κυρία Θεοτόκο να αγκαλιάζει το ζευγαράκι με χαμόγελο ,με ελπίδα ,με αγάπη Με τους Αγίους και τους αγγέλους εκεί μαζί τους..

Ευλογημένος ιερέας ,που μας αξίωσε να δούμε τον αληθινό  α ρ ρ α β ώ ν α , αυτόν που μυρίζει λιβάνι ,καθαρότητα ,αυτόν που έχει τη σφραγίδα του Θεού κατ ευθείαν από τα χέρια Του.

Σε γυρίζει χρόνια πίσω ,εκεί που πολλά ζευγάρια μετά το ξέφρενο γλέντι καταλήγουν τσακισμένα με ένα άλμπουμ γεμάτο  από παγωμένες  τάχα χαρούμενες μαριονέττες ,που δεν ευτύχησαν ποτέ.Και συνεχίζεται..

Το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα τέλεσε τον μεγαλύτερο και πλουσιότερο    α ρ ρ α β ώ ν α  τόσο απλά ,τόσο ανθρώπινα και τόσο θεϊκά.

Ευλογία Κυρίου και έλεος Αυτού έλθοι εφ΄ ημάς.

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 +

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...