/*--

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Χρηστός , όχι χρήμα...

Είναι ένας γεράκος κατάκοιτος αρκετά χρόνια.. Έχει μια καλή σύνταξη και μια οικιακή βοηθό  για να τον περιποιείται.. Τη γυναίκα του,που τον φρόντιζε, την έχασε σε ατύχημα δύο χρόνια πριν..Στο διάστημα αυτό τον παρακολούθησαν στενά κάποιοι από την περιφέρεια της  γειτονιάς, απ ότι αποκαλύφτηκε στην πορεία, που ανήκαν σε κάποια από τις αιρέσεις που λίγο η πολύ όλοι γνωρίζουμε...

Η κόρη του είχε αρρωστήσει  από καρκίνο... Δεν το είπε στον πατέρα της για να μην τον πανικοβάλει.. Που να άντεχε κι αυτό ο γεράκος! Αραίωσε τις επισκέψεις  μέχρι που ανήμπορη πλέον τις σταμάτησε τελείως.. Πέρασε πολύς καιρός να σταθεί στα πόδια της και πήγε να δει τον πατέρα της.. Εκείνος άρχισε να φωνάζει και να την απειλεί.. Της μιλούσε επιθετικά σαν να ήταν ο χειρότερος εχθρός του.

Η κόρη του γρήγορα διαπίστωσε οτι όλα τα πράγματα της μητέρας της είχαν εξαφανιστεί από το σπίτι, ακόμα και οι Εικόνες..  Το βιβλιάριο μισθοδοσίας του πατέρα της ,που είχε ένα ποσό φυλαγμένο, για τυχόν υποτροπή της κατάστασής του, άδειο τελείως.. Διαπίστωσε επίσης οτι χρωστούσε πολλά και είχε λογαριασμούς απλήρωτους,.  Μία λέξη .. Απογοήτευση .. Άρχισε να παρακολουθεί..

Κάθε βδομάδα ερχόταν κάποιος μ ένα βαλιτσάκι ..Η γυναίκα που περιποιόταν το γεράκο, είπε οτι  αυτός του ΄δινε κάτι σαν κρασί και ο γεράκος του έδινε στο χέρι διακόσια ευρώ.. Στο μήνα οχτακόσια ευρώ..Την γυναίκα όμως την έβγαζαν έξω απ το δωμάτιο ,αλλά εκείνη τα έβλεπε ..

Ενδιάμεσα στην εβδομάδα έρχονταν κι άλλοι..Τον έπαιρναν τον γεράκο  με το αναπηρικό καροτσάκι και τον πήγαιναν στην τράπεζα ,είτε τον έβαζαν σε ταξί και ποιος να ξέρει πού και τι...Την κόρη του πλέον ούτε να τη δει πια δεν ήθελε κι ας του εξήγησε τι αντιμετώπισε τόσο καιρό, που έλειπε.. Μάλλον ακούστηκε σαν ψέμα..

Η συνέχεια στη δικαιοσύνη και στη Δικαιοσύνη..

Φαίνεται οτι το δικό τους ευαγγέλιο έχει μια άλλη μετάφραση :

 " Όποιος έχει δύο χιτώνες να δίνει τον έναν 
...αλλά εσύ να παίρνεις και τους δύο "
" Ου κλέψεις ...Κάνε τον άλλον να στα δώσει όλα μόνος του "
"Αγάπα τον πλησίον σου ως οβολόν "

Έχει κι άλλα  πολλά, αλλά ας μη γραφούν.. Η ιστορία δεν έχει εμπάθεια , παρά μόνο λύπη.. Θύματα υπάρχουν παντού σε κάθε γειτονιά , ακόμα και ανάμεσά τους.. Είναι αυτό που λέει η παροιμία "μ' όποιον δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις "... Αν είναι λύκος ο δάσκαλος , λύκους θα ανατρέφει..."Γευσασθε και ίδετε ότι χρηστός ο Κύριος." λέει ...και όχι χρήμα..

                                           Η ζωή συνεχίζεται μόνο   έ τ σ ι :
                                    
                         Κύριε ημών Ιησού Χριστέ,Υιέ του Θεού, ελέησον ημάς
                         Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς.
                         Αγία Τριάς ελέησον ημάς.


+

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...