/*--

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

ΧΡONΙΚON – ΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑNΑ ΤOΥ '55

 H προσχεδιασμένη εξολόθρευση του Γένους των Xριστιανών της Kωνσταντινουπόλεως

Αμαύρωσαν τα ζοφερά γεγονότα της 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου του 1955 την εναπομείνασα κατόπιν πολλαπλών διωγμών και αλλεπάλληλων καταστροφών Κοινότητα των «Nέων Ρωμαίων» Κωνσταντινοπολιτών· διεσπάρη το κακό ανά τις Εσωκαστρινές και Εξωκαστρινές συνοικίες της πάλαι Βασιλίδος των βασιλίδων, υπερπερίσσευσε το μίσος, θρονιάσθηκε η αλαζονεία της Τουρκίας στη σκλαβωμένη ζωή των Χριστιανών. 

Το Γένος δοκιμάσθηκε για πολλοστή φορά. Πάγωσε η ψυχή της Ρωμιοσύνης. Oλοσχερής καταστροφή παντού! Κομμάτιασαν τα πάντα! Θρυμμάτισαν την αίγλη, κατακρεούργησαν τον Πολιτισμό. Πόνεσε πάλι η Αγιά Σοφιά, η παμμεγίστη Βασιλική της του Θεού Σοφίας· κρύφθηκε «πιότερο» στ' απόκρυφα η Πίστη στον «Ευλογητόν Τριαδικόν Θεόν». Θλιμμένη η Παναγιά έγειρε να σκεπάσει την αποκρυφία· ριγούσε αιώνες τώρα στα βάσανα και τις δοκιμασίες της χειμαζόμενης Βυζαντινής Χριστιανοσύνης. 

Το βιος των Ελλήνων πέρασε στα χέρια των φονιάδων, των βιαστών, των εγκληματιών. Σπασμένες οι προθήκες των καταστημάτων γέμισαν τους δρόμους θραύσματα υάλων, είδη ενδυμασίας και υπόδησης, έπιπλα καλλιτεχνημένα καθώς και αντικείμενα διακόσμησης· τα έργα τέχνης, το χρυσό και το ασήμι τα έκλεβαν ευθύς εκείνην τη στιγμή. Χρήματα και τιμαλφή κειμήλια των ελληνικών Κωνσταντινοπολιτών οικογενειών χάθηκαν στο ζόφος της αμαρτίας των «ασπόνδων» εχθρών. 

Χάθηκε και η Βαλουκλιώτισσα Παναγιά· λεηλατήθηκε επίσης το Ιερό Λούμα των Βλαχερνών. Θρήνος και οδυρμός εξαπλώθηκε «απ’ άκρου εις άκρον» της των Ελλήνων Πόλης· πυρπολημένα γραφεία, κατεστραμμένα καταστήματα, βιασμένες ψυχές, κακοποιημένα σώματα, διωγμένοι Χριστιανοί, ξεριζωμένοι εκ της Πατρογονικής «εστίας» πανάρχαιοι Πελασγομυκηναίοι Αχαιοί, ατίμωση, φοβέρα κι άπληστος αγριεμός ξεχύθηκαν στο άτιμο γιορτάσι του Χάροντα παρατηρητές, 

Oμηρικής «νέκυιας» Δημόδοκου ή Φήμιου πένθιμο τραγούδι. Κομμάτια και θρύψαλα μεγαλωσύνης, «ατάκτως ερριμμένα» ανάμεσα σε υπερύψηλα παλάτια Κομνηνά, το Διπλοφάναρο, το Μουχλιό και το Μπαλατά έως την Περατική Εισοδιώτισσα Παναγιά, στο Σταυροδρόμι των Γραικορωμαίων, τον Πύργο του Γαλατά! 

–«Σφάξτε τους Έλληνες προδότες»! Πληγώθηκε η Αρχαία γη, «Πατρώα» αρπαγείσα «εστία». 

–«Κάτω η Ευρώπη»! Ελληνίδα στην καταγωγή η παλαιότατη Ήπειρος. 

–«Εμπρός να βαδίσουμε κατά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης»! Δάκρυσε το Τζιχανγκίρ. 

Απόηχος του «Ζαλόγγου» των Ελλήνων της Πόλης η συμπεριφορά έφερε από το άλλοτε την αυτοθυσία ως πανάκεια στη λύτρωση της ψυχής, στην καθαρότητα της συνείδησης, στην ελευθερία του πνεύματος. Δε δίστασε ο κυρ-Ιορδάνης, άξιος επιχειρηματίας, εκδότης εφημερίδας Πολίτικης καθημερινής, να εφοδιασθεί θανατικό υπέρ του μαρτυρίου, κατά της ασχημοσύνης πυρ να βάλει, να πυρπολήσει γυναίκα και παιδιά, το αρχοντικό παντέρημο, καλόστητο, ευλογημένο, ελληνικό. 

Τελευταία στιγμή γλύτωσε η οικογένεια από τους μανιασμένους τούρκους· τελευταία στιγμή σώθηκε η μικρή γενεά, αποσυρθείσα «λάθρα» στα Πριγκηπόννησα, ξεχωριστή της Προποντίδος ευμορφιά. Απειλές, ιαχές επίθεσης, συνθήματα εκφοβισμού κεντούσαν την καρδιά της Ρωμιοσύνης, έπλητταν το μεγαλείο της, ύφαιναν στον αργαλειό του καταναγκασμού παράφρονα συρρίκνωση, πλάνητα ξεριζωμό. Στη Μεγάλη Oδό, La Grande Rue, έτρεμαν τα Aρχοντικά, απλωμένα στην ευρωπαϊκή όχθη του Βοσπόρου. 

–«Πρώτα την περιουσία σας, μετά τη ζωή σας». «Evvela Mal, Sorna Can»· έσταζε το μίσος να καταπνίξει τη Βυζαντινότητα. 

–«Η Κύπρος είναι δική μας. Βάλτε μπαϊράκια στα παράθυρα»· τρομοκρατούσαν τις Κοινότητες των Oρθοδόξων Χριστιανών. 

–«Ζήτωσαν οι Tούρκοι. Η Κύπρος είναι τουρκική»· εξακολουθούσαν τους βανδαλισμούς εφοδιασμένοι με αλυσίδες και σιδηρολοστούς οι διώκτες. 

Το Τζιχανγκίρ στο Πέραν των Γραικορωμαίων του Πύργου του Γαλατά πόνεσε για τις ληστείες, την ασέβεια προς τους Iερείς του Παντοκράτοραος «Ιησού Χριστού», το άδικο και το κρίμα προς την Ελληνίδα Φυλή δεδοξασμένη, παλαιγενή. Oι Αγγελικές Τάξεις διασαλεύθηκαν από την αντάρα εκείνου του ενιαυτού. «Θρόνοι», «Εξουσία», «Δυνάμεις» και «Κυριότητες» ύψωσαν κέρας Χριστιανών Oρθοδόξων Πιστών «εν Πνεύματι Aγίω» τετελειωμένων. 

Ως άλλη νύκτα των Κρυστάλλων, η άναστρη νύκτα της 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου του 1955 έντυσε στα πένθιμα την Κλειώ τη Μούσα Αρχοντική, «πότνια» της Ιστορίας των Ελλήνων, «παμμήτορα» Αρχέγονου «τηλαυγούς» Πολιτισμού. 

–Ως άλλη νύκτα των Κρυστάλλων! Αργόσβησε η Σελάνα χλωμό το φως.

 –Η νύκτα του εξοντωτικού «πογκρόμ»! χαρακτήρισε ο Διεθνής Τύπος την προσχεδιασμένη εξολόθρευση του Γένους των Ελλήνων Χριστιανών. 

 –Ως άλλη νύκτα των Κρυστάλλων! Τρεμολαμπύρισε η Πούλια θωρώντας «εν τοις υψίστοις» μασκαρεμένη την Αγιά Σοφιά, στο σκλαβοπάζαρο της εντροπής συρμένη. 

Βεβηλώθηκαν εκκλησίες, καταπατήθηκαν όσια και ιερά. Συλλήθηκαν τάφοι των προγόνων, θρυμματίσθηκαν τα αγιασμένα λείψανα των κεκοιμημένων προπατόρων, πάππων, προπάππων, αναδόχων, διδασκάλων. Τα σχολεία κατεστράφησαν· το Ζάππειον Παρθεναγωγείο στο Πέραν υπέστη βαρύτατες ζημιές. Εφθόνησαν το Ρωμαίικο, δυναμωμένο στην Oρθόδοξη Πίστη, ριζωμένο στον Ηλιοσταλαγμένο Έλληνα Πολιτισμό. Μανιασμένος όχλος, άδοξη ακολουθία παράφρονος υποχθόνιου Θεού, επέφερε κακό, πολύ κακό εναντίον των Oρθοδόξων Ελλήνων και Αρμενίων της Κωνσταντινουπόλεως. 

–«Άπιστος, ανάθεμα στο γκιαούρη»· ανασηκώθηκε από το λήθαργο κοιμωμένη βασιλοπούλα η Ρωμανία. 

–«Tα Ελληνικά είναι παράνομα»· φάνηκε σβησμένος ο ουρανός να σκεπάζει τη θλίψη και την καταστροφή.

–«Γκρεμίστε, σπάστε, είναι γκιαούρης. Δε χρειαζόμαστε αγαθά των απίστων»· έχασαν τη μοσχοβολιά τα γιασεμιά, τα ρόδα, οι λεμονιές, οι κρίνοι, τα ζουμπούλια. 

Λεηλάτησαν και τη Σμύρνη εκείνην την αποφράδα νύκτα του προσχεδιασμένου εξοντωτικού διωγμού εναντίον των Χριστιανών. 

–«Χθες ήταν η γιορτή της ζάχαρης, σήμερα είναι η γιορτή της θυσίας»· ακονίσθηκαν αιμοβόρες οι χατζάρες, λαχταρισμένες μακελλειό, σιμά στα αιμοσταγή της Άλωσης γιαταγάνια. 

Μολυσμένη η ιστορική μνήμη επικαλέσθηκε την Ελευθεριά ιάτειρα, του σταυρωμένου Γένους ψυχοσώστρα, ημέρα Αναστάσεως, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα, Nικηφόρου Λυτρωμού Χαρά! Προέβαλε «αστραπηβόλος» από τα άδυτα του Χρόνου η Ελληνίς Φυλή, πανίερη, ανδρειωμένη· έπαλε το δόρυ η «Παλλάς» της Αρχαιότητος θεά, «Πρόμαχος» Αθηνά, Παναχαιών, Συμπανελλήνων «βωμούς» και «εστίες» υπερασπιζομενη!

Λεμονιά Aντ. Mπαστιάνου-Nταβλούρου

πηγή : http://ellineslogotexnes.gr/

+

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...