/*--

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

ΠΑΝΑΓΙΑ : ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

«…Όλοι μας, πριν φύγουμε από αυτόν τον μάταιο κόσμο, έχουμε μια βαθιά και ιερή υποχρέωση προς τον εαυτό μας, μάλλον προς την αιώνια και αθάνατη ψυχή μας, να έρθουμε προς τη θεία Χάρη, προς τη Χάρη της Θεοτόκου, δηλαδή προς τα βιώματα ενός χριστιανισμού, ενός χριστιανισμού που δεν είναι τυπικός και εθιμοτυπικός χριστιανισμός, μια θρησκεία του «πρέπει» και του «φαίνεσθαι».

Αυτόν τον χριστιανισμό πρέπει οπωσδήποτε εμείς –κληρικοί και λαϊκοί– να τον καταργήσουμε, γιατί δεν είναι ο χριστιανισμός του Θεού, αλλά του κόσμου. Ο Χριστός δεν θέλει από μας τα «πρέπει» μας, δεν θέλει το δικό μας το «φαίνεσθαι», για να Τον γνωρίσουμε και να Τον ζήσουμε. Θέλει την καρδιά μας και το είναι μας. Θέλει να Τον γνωρίσουμε ελεύθερα και αυθεντικά. 

Επομένως, όσο και αν μας φαίνεται περίεργο και πρωτάκουστο, είναι μεγάλη ανάγκη, όλοι μας, να πάμε και να βρούμε αυτόν τον χριστιανισμό της καρδιάς και του Πνεύματος. Σ’ αυτόν τον χριστιανισμό, θα τα δούμε και θα τα νιώσουμε όλα αλλιώς, όχι απλά «πολύ διαφορετικά», αλλά τελείως και εντελώς διαφορετικά. 

Σ’ αυτόν τον εγκάρδιο χριστιανισμό, ακριβώς εκεί στο κέντρο του, θα δούμε να στέκεται μέσα σε θείο φως η Παναγία, η Κυρία Θεοτόκος, η Μητέρα όλων των χριστιανών, η Δέσποινα του κόσμου, να στέκεται εκεί στο κέντρο όπως είπαμε, και να μας περιμένει...».

+

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...